25-26.8 Budapest

Alkuviikon vietimme uudessa tuttavuudessa Unkarissa ja nimenomaan maan pääkaupunki Budapestissa. Kaupunki on alunperin yhdistetty kahdesta osasta, Budasta ja Pestista, ja näistä kahdesta Budassa vietimme pääosan ajastamme. Ensimmäisenä päivänä kiipesimme unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Gellert-mäen huipulle, jonne matkaa oli varmaan kolmisen kilsaa, mutta jyrkän rinteen ja tuhansien portaiden jälkeen takapuoli kiitti.. Maisemat olivat kyllä huikeat yli kaupungin ja ehdottomasti kiipeämisen arvoiset. Kukkulan päällä seisovalle Citadel-linnoitukselle kannattaa kiivetä omatoimisesti mm. joenrannalta lähteviä rappuja pitkin. Ylös järjestetään myös opastettuja retkiä, mutta itsenäisesti kulkiessa sai nauttia ihanasta hiljaisuudesta ja luonnosta.
Citadelin jälkeen siirryimme vähän matkan päähän toiselle kukkulalle, jossa pönötti museona toimiva kuninkaan linna. Vähemmän mukavana yllätyksenä saimme todeta, että maanantaisin Unkarissa vietetään ilmeisesti viikonloppua, koska kaikki museot yms olivat kiinni.. Harmistusta lievittämään löysimme onneksi “koti”matkalla superhalvan kenkäkaupan! 😉
Tiistaina vaihdoimme hostellia saman firman Synagogue Astoriaan (edelleen suosittelemisen arvoinen) ja saimme valtavan neljän hengen huoneen käyttöömme kahdellakympillä. Muuton jälkeen lähdimme uusiksi kohti kuninkaan linnaa ja vierailimme historiallisessa museossa ja Budan vanhakaupungissa. Museossa oli vähän liikaa kiviä esillä, mutta mahtavan linnan tutkiminen oli todella mielenkiintoista. Vanhakaupunki oli myös kaunis ja rakennukset ihanan värikkäitä. Pitkän päivän ja edellisen päivän patikoinnin seurauksena vaivuimme illalla nopeasti uneen.

Kategoria(t): Budapest Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa 25-26.8 Budapest

  1. guest sanoo:

    Se kukkula on muuten Gellert, ei citadel. Citadel(la) sijaitsee kukkulalla kyllä. Sori pakko korjata 🙂

  2. Maaria sanoo:

    Kuulostaa tosi hienolta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *