Winks

Tämän otsikon alle kerätään vinkkejä ja huomioita interrailiin liittyen itselleni muistilistaksi ja muille mahdollisesti avuksi, toki nämä pätevät osittain muuhunkin matkailuun. Lukuun ottamatta ehkä tarkkaan suunniteltua ja aikataulutettua pakettimatkaa 🙂

 

Mitä mukaan interrailille?

  • Vaatteet, jotka voi pestä samassa pesukoneessa/nyrkkipyykkiämpärissä ja rumpukuivata. Vaikka ajattelisi, ettei pesetä vaatteitaan kertaakaan koneessa, on vain järkevää varautua siihen. Kannattaa myös huomioida, että värikkäät/tummat vaatteet lähes varmuudella haalistuvat, jos niitä kuivattaa auringossa.
  • Kevyt, pieni pyyhe. Itse ostin Cocoon-merkkisen mikrokuitupyyhkeen (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/26462/dsqtj/Cocoon-Microfiber-Towel-green-XL-mikrokuitupyyhe), kuivuu todella nopeasti, menee älyttömän pieneen tilaan kokoonsa nähden eikä paina mitään! Imee silti itseensä viisinkertaisesti painonse verran vettä ja hankala hampputukkanikin kuivuu tällä hyvin. Mikrokuitukangas ei liu’u iholla vaan sillä tarvitsee painella itsensä kuivaksi, tämä ei haittaa yhtään koska pyyhe todella imasee veden salamana itseensä.
  • Iso, kevyt huivi esim. 50x50cm. Toimii kevyenä peitteenä, kovassa tuulessa kaulassa (kurkkutulehdus tulee herkästi lämpimästäkin kovasta tuulesta), päässä auringosuojana, silmillä “siteenä” nukkuessa jnejne. Eli miehillekin voi suositella nappaamaan ohuen huivin rinkkaansa, se toimii monessa tilanteessa!
  • Kahdet kävelykengät: yhdet lenkkarimalliset ja yhdet sandaalit. Itse ostin The North Face:n vaelluskengät (http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/women-8217-s-ultra-kilowatt.html), jotka tukivat kantapäästä ja nilkasta omaa jalkaani sopivasti. Räikeäthän nuo ovat, mutta ehkä jalkojen jaksaminen ja terveys menee värin edelle tällä kertaa 😉 Toki nätitkin kengät voi ottaa mukaan. Esim halvat siistit perusballeriinat, jotka voi heittää roskiin niiden hajotessa tai kun löytää paremmat tilalle.
  • Kaulanauhapussi passille, lompakolle, avaimille yms. Pussi pidetään kaulassa koko reissun ajan, eristyisesti jos nukkuu junassa tai muussa julkisemmassa paikassa. Kannattaa miettiä ostaako heti vedenpitävän pussin, jonka kanssa voi sitten mennä uimaan ja suihkuun rauhassa tavarat turvallisesti mukana.
  • Pyörän lukko tms lukollinen ketju ja monenkokoisia lukkoja. Ketjulla saa rinkan kiinni esim. junassa hattuhyllyyn tai terminaalissa penkkeihin, ettei se lähde itsekseen kävelemään omistajan huomaamatta. Erikokoisia lukkoja tarvitaan hostelleissa tavaransäilytyslokeroihin ja -kaappeihin sekä rinkan tai muiden tavaroiden lukitsemiseen kiinni johonkin tai toisiinsa.

HUOMIOITAVAA muuten!

  • PASSI!! Passin on oltava voimassa koko reissun ajan ja myös silloin kun haet reilipassin! Eli et voi hakea reililippua vanhentuvalla passilla vaikka uusisit sen ennen matkaa, vaan sinulla on oltava sama passi lippuja maksaessasi ja matkalla! Tämä on todella tärkeää, koska esimerkiksi Italiassa ei ymmäretä sellaista, että passin numero on lipuissa eri kuin passissa.
  • Rokotukset. Rokotuksista Euroopan reissulle riittää hepatiitti a:ta ja b:tä vastaan vaikuttavat Havrix ja Engerix B tai Twinrix sekä tavalliset Suomessakin tarpeelliset rokotukset Tetanus (jäykkäkouristukseen) ja Polio. Monet rokotukset alkavat tehota vasta parin viikon päästä piikin saamisesta ja joitain piikkejä tarvitsee ottaa useampi rokotteen tehoamiseksi. Aasiaan matkustaessani otin vain Havrix-rokotteen noiden tavallisten lisäksi ja hyvin pärjäsin, sinne päin suunnatessa (kuten toki muutenkin) kannattaa kuitenkin rokotteiden tarve varmistaa omalta terveysasemaltaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *